Nav24 z oznaczeniem Solutions Partner w programie Microsoft Cloud Partner Program
Miło nam poinformować, że Nav24 jest jedną z pierwszych firm, które mogą pochwalić się oznaczeniem Solutions Partner w nowym programie partnerskim - Microsoft Cloud Partner Program.
2023-02-22, 15:15

Nav24 jedną z pierwszych firm z oznaczeniem Microsoft Solutions Partner

W lutym 2023 roku firma Nav24, jako jedna z pierwszych, otrzymała oznaczenie Partner rozwiązań dla Aplikacji biznesowych (Solutions Partner for Business Applications). To wyróżnienie potwierdza doświadczenie i wysokie kompetencje Nav24 w dostarczaniu klientom rozwiązań Microsoft, mających realny wpływ na rozwój ich firm i odnoszone sukcesy. Oznaczenie Solutions Partners wiąże się także z większym wsparciem ze strony Microsoft w zakresie m.in. produktów, usług przedsprzedażowych i wdrożeniowych czy pomocy technicznej, co umożliwia utrzymanie najwyższych standardów usług i obsługi klienta.

Czym jest Microsoft Cloud Partner Program?

W ramach wcześniejszego programu - Microsoft Partner Network - firma Nav24 posiadała status Złotego Partnera. Program ten został jednak zakończony 30 września 2022 roku, a jego miejsce zajął własnie Microsoft Cloud Partner Program. Zdaniem przedstawicieli Microsoftu, ma on „lepiej odzwierciedlać ogromne i trwające przejście operacji biznesowych do chmury oraz to, jak Microsoft zamierza wspierać partnerów w przyszłości.”

W związku z tą zmianą, w październiku 2022 roku wprowadzono nowe oznaczenia: Solutions Partner. Ich celem jest pomoc w identyfikacji możliwości technicznych partnera i jego doświadczenia w skutecznym wspieraniu klientów za pośrednictwem rozwiązań chmurowych Microsoft. Oznaczenia przyznawane są w oparciu o punktowy system, mierzący wydajność, umiejętności i sukces klienta. Obejmują sześć obszarów związanych z rozwiązaniami chmurowymi Microsoft:

• Dane i AI (Azure);
  • Infrastruktura (Azure);
  • Innowacje cyfrowe i aplikacje (Azure);
  • Aplikacje biznesowe;
  • Nowoczesna praca;
  • Bezpieczeństwo.

Ponadto, oznaczenia przyznawane są na dwóch poziomach:

• Partner rozwiązań to oznaczenie odzwierciedlające wiedzę techniczną partnera w wybranym obszarze specjalizacji;
  • Specjalista/Ekspert potwierdza zdolność do świadczenia specjalistycznych usług i pomocy technicznej zgodnie z najwyższymi standardami technicznymi firmy Microsoft.

Uzyskany tytuł jest dla nas ogromnym wyróżnieniem i motywacją do dalszego działania. Wszystkich zainteresowanych rozwiązaniami Microsoft dla biznesu, zachęcamy do kontaktu!

Piotr Staszak