Microsoft docenia skuteczne wdrożenia firmy Nav24
W ciągu 10 lat firma Nav24 przeprowadziła kilkaset udanych projektów wdrożeniowych. O skuteczności firmy najlepiej świadczą oczywiście opinie zadowolonych klientów. Również Microsoft dostrzega działania Nav24, czego dowodem jest opublikowane niedawno na międzynarodowej stronie dla Partnerów Microsoft studium przypadku przeprowadzonego przez firmę z Polski wdrożenia w Abriso Jiffy.
2024-03-05, 14:42

Nav24 – nie tylko wdrożenia systemów ERP

Firma Nav24 powstała w roku 2013 i od początku swojego istnienia zajmuje się wdrożeniami aplikacji biznesowych Microsoftu, przede wszystkim systemu ERP Dynamics 365 Business Central. Oferta obejmuje również rozwiązania takie, jak Microsoft 365, CRM Dynamics 365 Sales, raporty Microsoft Power BI czy aplikacje na zamówienie w technologii Power Apps. Nav24 tworzy także własne rozszerzenia systemu Business Central i aplikacje biznesowe, np. Panel Produkcyjny, czyli autorskie rozwiązanie klasy MES czy Dealer Management System dla dealerów samochodowych. Wysokie kompetencje Nav24 potwierdza między innymi odznaczenie Solutions Partner, które firma otrzymała z niesamowitym wynikiem 100 punktów na 100 możliwych!

Wspólny sukces Abriso Jiffy i Nav24

Jednym z najciekawszych wdrożeń było bez wątpienia to przeprowadzone w firmie Abriso Jiffy. Jest ona wiodącym producentem pianki polietylenowej i folii pęcherzykowej w Europie, na polskim rynku opakowań obecnym od 1996 roku. W związku z tym, że poprzedni system – uruchomiony w roku 2003 – nie spełniał rosnących oczekiwań, zdecydowano się na wdrożenie Dynamics 365 Business Central. Głównym powodem takiej decyzji była jego naturalna integracja z Microsoft Excel i Power BI, z których firma korzystała już wcześniej. Istotna okazała się także możliwość rozszerzenia systemu o WMS i Panel Produkcyjny. Duża responsywność i dobre zrozumienie potrzeb biznesowych Abriso Jiffy zdecydowały z kolei o wyborze Nav24 jako partnera wdrożeniowego. Projekt przebiegł bez zakłóceń, a jego efekty widać w całej firmie: od planowania produkcji, przez magazyn, po obsługę klienta i dział księgowości.

Wdrożenie systemu w Abriso Jiffy nie umknęło uwadze samego Microsoftu! Przedstawiciele firmy opisali cały proces wdrożenia w Abriso Jiffy oraz jego efekty. Case study zostało opublikowane na międzynarodowej stronie Microsoft Partner oraz w oficjalnych kanałach społecznościowych Microsoft. Tym samym firmy z całego świata mogą zobaczyć, jak powinno wyglądać dobrze przeprowadzone wdrożenie systemu ERP w firmie produkcyjnej i przekonać się, dlaczego warto powierzyć je właśnie Nav24.

Piotr Staszak